Kunstenares kiest voor haar schaapskudde

Hilde is een voorvechtster van de stilte. Ze liet haar succesvolle maar drukke kunstenaarsbestaan achter zich en koos voor de eenvoud in de natuur met haar schaapskudde. “Het herdersbestaan heeft me eerlijker gemaakt. Ik ben veel meer bezig met wat mijn waarden zijn in het leven.”

Als beeldend kunstenaar gaat het Hilde Groen voor de wind. “Ik had de brandende ambitie om een beroemd kunstenaar te worden. Maar toen ik bekender werd, kwam ik erachter dat het gepaard ging met een enorme druk. Ik was alleen maar bezig met produceren wat men van mij wilde zien en het voelde alsof ik niet meer kon vernieuwen.” Dan komen de schapen op Hildes pad. Ze verdiept  zich in deze dieren en krijgt een kudde toegewezen in Friesland. Sinds drie jaar hoedt ze deze kudde vijf maanden per jaar. Uitzonderlijk is dat Hilde met haar kudde meereist, in een oude keet die ze van plek naar plek verhuist. Lees meer over Hilde Groen

KRO De Wandeling, vrijdag 28 oktober om 19.53 uur op Nederland 2 (hh. zondag 8.30 uur, Ned. 2)

28 oktober: Hilde


21 okt 2011 13:17

 In november, de maand van de Spiritualiteit, geeft de KRO vrijkaarten weg voor een unieke lichtshow in de tuinen van Paleis Soestdijk. Ook is daar dan een Meet en Greet met de BN'ers die met KRO De Wandeling naar Japan zijn gegaan. Maak kennis met Ellen ten Damme, Rita Verdonk en Wilbert Gieske en hoor hoe ze hun pelgrimage hebben beleefd. Reageer hieronder op de uitzending en maak kans op deze mooie ervaring.

28 okt 2011 20:41

Hallo,

Het enige wat ik kwijt wil is dat ik bijna van mijn stoel af viel van verbazing over zoveel herkenning!! 

Ook ik ben al jaren op zoek naar de stilte en ben regelmatig zo ontzettend boos over het oprukkende lawaai,  "mijn plekjes" waar ik al meer dan 10 jaar dagelijks wandel met mijn Border Collie zijn praktisch verdwenen, overal uit de grond gestampte sportclubs met bijbehorend gekrijs uit de speakers, parkeerplaatsen voor de o zo sportieve mensen die met de auto moeten komen i.p.v. op de fiets, van de sokken gereden worden door scheldende mountain bikers en bromfietsers ( die daar helemaal niet mogen komen), elke dag weer een beetje meer lawaai , elke dag weer een stukje dat je wordt "afgepakt".

Ik schijn "hoog sensitief " te zijn, ik kan minder goed tegen herrie en drukte dan andere "normale" mensen, ben dus het liefst alleen of hooguit met nog 1 ander stil persoon, ik wil de vogels kunnen horen en naar het ruisen van de bomen kunnen luisteren zonder allerlei storende elementen om me heen, dat valt dus absoluut niet mee hier in de Randstad!

Heel af en toe, 's-morgens heel vroeg, kom ik op mijn wandelingen niemand tegen en barst het lawaai pas los als ik weer thuis ben, dan was ik heel eventjes gelukkig, samen met mijn hond, genietend van de flora en de fauna in de Broekpolder!

Ik ben blij om nu te weten dat ik niet de enige vreemde eend in de bijt ben en wil deze schaapherder ontzettend veel succes wensen bij haar streven naar het vinden van stilte en broodnodige rust.

28 okt 2011 23:24

Geachte lezer,

Na de uitzending van 28 okt. De Wandeling, werd gevraagd naar de stilteplek van de kijker.

 Welnu, ik organiseer al 16jaar wandeltrektochten in de woestijn Sinai Egypte, alleen al om mensen kennis te laten maken met de  ware stilte en de plek waar het zingen van de kosmos gehoord kan worden. Het is een ware zegen om dit te kunnen ervaren en het verblijf onder de sterrenhemel gedurende de 10 daagse wandeltrektocht brengen  mensen heel dicht bij zichzelf en kan ook de eenheid met het universum gevoeld worden. De geestelijke groei die de deelnemers meemaken in zo'n korte tijd is enorm en bij het afscheid van de Sinai begint reeds het heimwee naar de stilte.

Deze week ben ik terug gekomen van een 3 weeks verblijf in de Sinai met 2 x een groep. Mijn websites: triadislevenskunstreizen.info - woestijnsinaiyoga.info en kieksinaiprojecten.nl bieden meer info.

Met vriendelijke groet

[Ajo van IJzeren

 

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.